dimarts, 18 d’agost del 2009

420 EUROS PELS ATURATS SENSE PRESTACIÓ NI SUBSIDI

420 EUROS PELS ATURATS QUE ES QUEDIN SENSE PRESTACIÓ D'ATUR, NI SUBSIDI, A PARTIR DEL DIA
1 d'AGOST.

El Govern espanyol ha aprovat una mesura per la qual l’Inem pagarà un subsidi de 420 euros mensuals, durant 6 mesos, a les persones que exhaureixin el seu dret a la prestació d’atur o al subsidi a partir del dia 1 d’agost de 2009, i a més no tinguin ingressos propis i/o familiars superiors a 468 euros mensuals.

En primer lloc vull deixar clar que la mesura, personalment, em sembla positiva, perquè milers de persones sense treball i sense ingressos, ara tindran, durant un temps, aquestos 420 euros, que els seran de molt d’ajut, i això no es pot despreciar.

Però la mesura té dos defectes molt importants.

El primer defecte, per a mi, és que aquestos 420 euros mensuals només són pels qui perdin el dret a la prestació o al subsidi a partir del dia 1 d’agost de 2009, i per tant, no hi tenen dret els que han exhaurit el dret a la prestació o al subsidi abans d’aquesta data.

És a dir, que les persones que porten més temps sense prestació o subsidi i sense cap altre ingrés, no hi tenen dret.

Això és un gran absurd. Una mostra més que el Govern del Psoe fa les coses amb una improvisació i una falta de sentit comú molt preocupants.

El segon defecte per a mi, és que la mesura s’aprova ara, quan el Govern del Psoe i els seus portaveus veuen “brots verds” per tot arreu. És a dir, veuen símptomes de recuperació de l’economia, i no paren de dir-nos que ja hem “tocat fons”.

Si és així, ¿perquè aprovar aquesta mesura ara, quan diuen que tot anirà millor?

Doncs crec que és perquè ni ells mateixos s’ho creuen. Perquè saben que en els propers mesos, malauradament, les coses aniran pitjor encara a Espanya (i a Catalunya), malgrat que ens vulguin enganyar i ens vulguin fer veure el contrari.

Segurament, d’aquí poc temps, com ja ens tenen acostumats, aprovaran una rectificació, també improvisada, de la mesura que han aprovat ara.

El “Gobierno de España” de Rodríguez Zapatero, com sempre, “de chapuza en chapuza”.