dilluns, 8 de juny del 2009

ELECCIONS EUROPEES: GUANYA L'ABSTENCIÓ I LA DRETA


DESPRÉS DE LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU, VULL FER CINC REFLEXIONS:

1) Ha guanyat l’abstenció, i en general cap partit polític fa autocrítica. A Espanya ha votat poc més del 45 % de l’electorat, i a Catalunya hem votat només un 37’5 % de les persones amb dret a vot.

2) A Espanya ha guanyat el PP, com era d’esperar. No calia ser molt llest. Podeu veure el meu escrit del dia 23 de Maig a aquest mateix “blog”. Crec que el PP ha guanyat sobretot perquè els votants de dretes no castiguen la corrupció dels seus líders. Crec que ja els sembla bé, i pensen que els altres també són corruptes. Els votants de dretes no castiguen la corrupció a València, l’espionatge a Madrid, ni els escàndols de Berlusconi, ni res semblant.

3) Espero que Rodríguez Zapatero i el Psoe reflexionin. Que facin autocrítica, que treballin i que millorin. I que deixin d’improvisar i d’enganyar.

4) Raül Romeva aconsegueix ser diputat per Iniciativa per Catalunya, i em sembla una bona notícia, com ja deia en el meu escrit de 23 de Maig. Però Iniciativa per Catalunya ha de reflexionar perquè ha perdut un 1 % dels seus vots. Ha de reflexionar perquè a les properes eleccions, entre Saura, Mayol, la família Baltasar i altres, poden perdre el meu vot i el de molts altres.

5) A Europa, a més de l’abstenció, ha guanyat la dreta, i ha pujat l’extrema dreta xenòfoba i racista. Això és un perill pels ciutadans, pels treballadors, pels progressistes, per la llibertat i pels drets, ja que els podem anar perdent. I la culpa és nostra.

ESTIC PREOCUPAT, MOLT PREOCUPAT, I SEMBLA QUE ELS NOSTRES POLÍTICS NO HO ESTAN...