dilluns, 5 de gener del 2009

CARTA ALS REIS MAGS

SI US PLAU, NO VINGUEU AQUESTA NIT.

Apreciats Melcior, Gaspar i Baltasar:

Us escric aquesta carta, per demanar-vos que no vingueu aquesta nit, ni a casa meva ni a les cases de la nostra societat rica i benestant. Els nostres nens, en general, ja tenen tot el que volen, i nosaltres els grans, també. Tenim tot el necessari i molt més del necessari. A les nostres cases, els pares, els oncles, els avis i els padrins ja ens ocuparem que als nens no els faltin regals.

Si un cas, vingueu només a aquelles cases on els nens i els grans no tenen allò que els cal, malgrat que viuen entre nosaltres, la societat de l’opulència, al “primer món”.

En lloc de venir aquí, us demano que feu una altra cosa.

Mireu, pels llibres i pel que m’han explicat sé que sou Mags. No sé si sou reis o no, però sí que sou Mags. Teniu Poders.

Diuen que fa més de 2000 anys vareu anar a Betlem, perquè havia nascut el nen Jesús, i li vareu portar or, encens i mirra. No sé si era el més adequat per un nen tan pobre que va néixer en un pessebre, però ja fa molts anys i no vull discutir això.

El que us demano és que aquesta nit torneu per allà, en lloc de venir per aquí.

Allà, prop de Betlem, a Gaza, estan de guerra. Ja ho sabeu. Sabeu que els israelians ho han envaït, i que han matat i segueixen matant molta gent, i si no feu alguna cosa, en mataran molta més, perquè han entrat amb els seus tancs, bombes i canons.

Us demano que aquesta nit aneu allà.

Vosaltres podreu entrar perquè sou Mags. Als periodistes no els deixen entrar perquè no vegin les barbaritats que fan els israelians, els seus crims.

Repeteixo: us demano que aquesta nit aneu allà. I que els preneu les armes a tots, als israelians i també als palestins. Que els hi canvieu les armes per menjar, medicines, per tot l’ajut humanitari que els cal i que els israelians no deixen entrar, perquè volen matar, eliminar els palestins.

També els podeu portar als nens i nenes alguna joguina educativa, que fomenti la convivència.

Bé, posats a demanar, com que sou tres, us podeu repartir aquesta nit.

En Baltasar, com que és negre, potser deu ser africà, i podria anar al Congo, a Somàlia i a tots els països africans en conflicte i fer el mateix.

I un altre de vosaltres (Melcior o Gaspar) es pot ocupar d’Amèrica, de la resta d’Àsia, d’Afganistan, de la resta d’Europa,... en fi, la llista és molt llarga, teniu molta feina.

Si us plau, no perdeu el vostre temps amb nosaltres, que ja tenim de tot. Potser ens falta solidaritat, sentit de la justícia, dignitat, valentia, vergonya, però de coses materials ens en sobren.

Utilitzeu el temps i els vostres Poders de Mags en aquells que us necessiten de veritat.