dilluns, 22 de desembre del 2008

VISC A BARCELONA. LA PLAÇA DE "LAS NAVAS"



Els espectadors del programa de TV "Polònia" ja sabeu que no és el mateix dir "Visca Catalunya!", que és una exclamació, que dir "Visc a Catalunya", que és una constatació.

Doncs bé, amb aquest sentit de constatació, sovint de lament, és amb el que afirmo que "Visc a Barcelona"

Barcelona, com qualsevol ciutat té coses boniques, agradables, i altres coses que no ho són. A mi, en conjunt, Barcelona no m'agrada. Hi visc per una certa comoditat, però li trobo més inconvenients que avantatges. Malgrat això hi visc. Sobrevisc.

Ja sé que els enamorats de Barcelona no comparteixen la meva opinió, però per mi, Barcelona és cotxe, dificultats per anar amb cotxe, mal transport públic, brutícia, multes, soroll, contaminació, molt mala gestió municipal, productes i serveis cars i dolents...

No té res de bo? Si, és clar, per això hi soc. Teatres, cinemes, restaurants, museus, algun espectacle, concerts, algun monument...

Però vull parlar de la Barcelona que no m'agrada.


I vull començar per la Plaça de "Las Navas", al Poble Sec, al costat de casa meva. Porta potser un any en obres, i no sabem quants anys ens queden. La recordo sempre malament. Abans els nens podien jugar amb la sorra del pipi-can. Abans s'hi reunien colles de "gamberros" i feia por passar-hi. Abans els arbres éren trencats i els fanals també.

Ara, fa mesos, són les obres. Volien fer un aparcament soterrani, pero l'empresa URAZCA va fer fallida, i tot és empantanat. Van trobar l'entrada de un refugi de la guerra, però sembla que no el conservaran. Diu que ja en tenim molts.
Repeteixo: no sabem fins quan serà així, en aquest estat lamentable, impropi d'una Barcelona del segle XXI.

La Plaça de Las Navas és un bon exemple de la Barcelona que no m'agrada, i de la mala gestió municipal.