dilluns, 1 de desembre del 2008

HA MORT EN JOAN BAPTISTA HUMET


TAMBÉ HA MORT EN MIKEL LABOA AQUESTA MATINADA.

El cantautor Joan Baptista Humet va morir ahir a la nit als 58 anys després de patir un càncer d'estómac.

Diuen que l’Humet va mostrar fins al final un estat d'ànim "positiu i serè, del qual va donar-ne mostra durant tota la vida”, i que va expressar fins al final la seva satisfacció, malgrat la malaltia, en tenir temps d'acomiadar-se dels seus familiars i amics pròxims.

També diuen que es va sentir reconegut i agraït per l’impressionant resposta dels seus companys de professió, amics i seguidors, que li han mostrat la seva solidaritat.

Va néixer el 4 de gener de 1950 a Navarrés, tot i que poc després es va traslladar al costat dels seus pares a Terrassa, on vivia la seva família. Als 18 anys va cantar per primera vegada en un teatre de Terrassa, al costat de Serrat.

Va actuar durant dos anys com a "teloner" de Lluís Llach, i en aquella època van néixer cançons com 'Gemma', 'Busco una flor' i 'Tonades'.

Posteriorment, va gravar 'Fins que el silenci ve', 'Hay que vivir', d'on destaca la cançó 'Clara', i 'Sólo bajé a comprar tabaco', el seu últim treball, de 2004.

Per ara diuen que es manté el concert homenatge previst pel 16 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), en un espectacle la recaptació íntegra del qual es destinarà a la família del cantant.

No el vaig poder escoltar mai en directe, però el coneixia per les seves cançons, i per l’amistat que vaig compartir fa temps amb el seu germà Esteve al “Mas Blanc”. Per això l’Humet era, és, molt entranyable per a mi.

També ha mort aquesta matinada a Donosti el cantautor basc Mikel Laboa, als 74 anys. A més de composar i cantar moltes cançons que ja formen part de la vida i la tradició d'Euskadi, Laboa va fer la banda sonora de la pel.lícula "La pilota basca".