dimecres, 5 de novembre del 2008

OBAMA, PRESIDENT DELS EEUU


AVIAT COMENÇARÀ EL PARTIT.

Obama va ser escollit ahir president dels Estats Units. Fins el mes de Gener no prendrà possessió, així que encara no veurem res, cap canvi dels molts que ha dit que farà. I ha dit que en farà molts, perquè ell mateix és el canvi.

És el primer president negre dels EEUU, una nació on els negres, sobretot els negres pobres, ho tenen molt difícil, com a la majoria de llocs. Ara cal esperar uns anys més, i potser, fins i tot, hi haurà una presidenta, una dona. Ja veurem.

Pel meu gust, Obama podria començar per canviar les coses, per exemple, tancant la vergonya de Guantánamo, abolint la pena de mort, fent una seguretat social gratuïta i universal, retirant els seus militars dels molts llocs del món on ara hi són, fomentant la pau en lloc de la guerra, retirant l’embargament a Cuba, destinant molt més ajut als països pobres, fent que EEUU contamini menys, deixant de donar suport a Israel contra els palestins, no fomentant les dictadures “amigues” arreu del món, millorant la situació dels milions de persones que malviuen en la misèria als propis EEUU i arreu on tenen influència, limitant i acabant amb la venda i l’ús de les armes al seu país…

Ah, però sembla que Obama no té previst fer gaires d’aquests canvis. Inclús diuen que a Obama, això dels matrimonis entre persones del mateix sexe li agrada tan poc com a la reina Sofia d’Espanya…

Bé, no perdem l’esperança, no ens frustrem abans d’hora, que segur que alguna cosa bona farà. Al menys, és molt difícil que ho faci pitjor que Bush. A partir del gener ho veurem.